loading...
nl
br
en
es
it
Uitgaan
 

De bekendste uitgaanswijk van Fortaleza is Iracema. Onze appartementen liggen hier nog geen 400 meter vanaf. Hier vindt u talloze restaurantjes, disco's en nachtclubs. Ook de 'Pirata Bar' is hier gevestigd. Een must zie op de Maandag avond. Veel restaurants hebben terrassen en live muziek. Eigenlijk kunt u hier alles perfect op eigen gelegenheid vinden en zult u zelf uitstekend de gewenste restaurantjes 'ontdekken'  Tip: bestel in de lokale restaurants een voorgerecht en 1 portie. Wat u krijgt is namelijk veel! 's Avonds zien Brazilianen er graag goed verzorgd uit bij een eten in een restaurant of een bezoek aan een club.

Vergeet niet tijdens u verblijf in Fortaleza de heerlijke en gezonde vruchtensap mixen te drinken. Deze suco (sap) wordt gemaakt waar je bij staat uit vers fruit, met daarbij een keuze van circa 20 soorten. De nationale drank is de bekende caipirinha. De rietsuikerlikeur (Cachaça) wordt geserveerd met fijngestampte limoen en veel suiker. Het smaakt altijd naarmeer, maar pas op, het is een verraderlijk drankje. Veel Nederlanders kiezen vaak voor de Caipiroska, een variant gemaakt met wodka. De nationals schotel is feijoada, een bonengerecht met verschillende soorten gebakken, gestoofd en gekookt vlees en wordt aangevuld met rijst en farofa (maniokmeel). Voor de snelle hap gaan de Brazilianen naar een lanchonete, een soort cafeteria waar dagschotels worden geserveerd. Op donderdag wordt er traditiegetrouw gefeest en gedanst, gedronken en krab gegeten op Praia do Futuro, dit moet je absoluut beleefd hebben!


Bars & Clubs

* Armazem. Een Forro annex nachtclub. Woensdag avond is hier de beste avond. Groot buitenterrein met live Forro muziek en 2 aangesloten discotheken welke rond middennacht opengaan.
* Orbita. Naast de Armazem gelegen is leuk op Dinsdag avond. volledige mix van muziek hier.http://www.orbitabar.com.br
* Club Mucuripe. Nachtclub (meer dan 10.000 personen kunnen hierin)(meerdere zalen met verschillende muziek stylen, van Forro tot House) Super op Vrijdag avond en op Zaterdag avond zijn er vaak speciale feesten. http://mucuripe.com.br
* Pirata Bar. Een fenomeen in heel Brazilië, hier moet je een keer geweest zijn! Forro shows en live muziek. N.B.; Alleen op maandagavond. http://www.pirata.com.br
* Mambo, live Forro muziek op begane grond en discotheek en terras boven. Behalve op woensdag avond alle avonden geopend en na middernacht druk. Prijzen liggen hier hoog, echt gericht op toeristen. Hier zie je bijna geen Braziliaanse mannen, maar wel heeeeel veel Braziliaanse vrouwen!
* Heineken Café en Wil's Place, tegenover de Mambo 2 gezellige barren. Beide eigenaren zijn Nederlanders. Prijzen zijn hier wat voordeliger dan bij de Mambo. Hier wordt dus vaak voor gedronken! 
 

Alle hierboven omschreven clubs en bars  liggen binnen 10 reas (4 a 5 euro) taxi afstand.

Op Praia de Futuro is er elke Donderdag avond feest met live muziek en heerlijk eten bij Croco Beach. http://www.crocobeach.com.br

Op zondag middag van 16.00 tot 19.00 is er op Praia de Futuro bij de strandtent Boa Vida  live muziek(forro) waardoor je stranddagje daar leuk wordt afgesloten. Voor de doorstappers kan je daarna direct door naar de strandtent Garota Ipanema. Vlakbij Boa Vida. Hier kan je tot een uur of 12 's avonds door dansen.

Natuurlijk zijn er nog veel locaties waar feesten en optredens worden gegeven, deze liggen wat verder weg maar zijn zeker de moeite waard. Vraag de locale waar en wanneer er een goed feest is en en je kijkt je ogen uit.
* Forro no Sitio (Forro feesten tot wel 20.000 mensen http://www.forronositio.com.br

* Siara Hall (Optredens van Nationale & Internationale sterren) http://www.siarahall.com.br

* Clube do Vaquero (Forro feesten tot 10.000 mensen) http://www.clubedovaqueiro.com.br/

Een zeer goeie site met foto's, alle clubs en aankomende evenementen is: http://www.photoatnight.com