loading...
nl
br
en
es
it
Uw gezondheid in Fortaleza
 

Fortaleza kent geen verplichte inentingen. Voor specifieke reisdoelen raden wij u aan contact op te nemen met de plaatselijke GGD. U kunt ook bellen met een van de volgende (niet gratis) nummers:
* ANWB Reisformaliteitenlijn 0900 4034075
* KLM Vaccinatielijn 0900 1091096

Het is wellicht aan te raden om enkele strips imodium tegen de diarree mee te nemen, maar gebruik dat alleen in hoge nood, het is een zwaar medicijn. Andere hygiëne, sterk gekruide gerechten, hoge temperatures met felle zon en tijdverschil kunnen bijdragen tot deze reizigersziekte. Dit verschilt gewoon altijd per persoon. Drink veel bronwater. Neem de tijd om te acclimatiseren en vermijd echt onbetrouwbaar eten en het drinken van kraanwater. Ook in onze appartementen kunt u het leiding water niet drinken. Ijsklontjes zijn gemaakt van gefilterd water. Daarnaast is een muggenspray en goede bescherming tegen de zon geen loos advies. Kraanwater is niet geschikt om te drinken, maar kan wel gebruikt worden om de tanden te poetsen. Het afvoersysteem is anders dan in Nederland, daarom vragen wij u om toiletpapier en dergelijke niet in het toilet te deponeren in de appartementen, maar in de daarvoor bestemde afvalbakjes naast het toilet.
 

Normaal gesproken dekt uw Nederlandse ziektekosten verzekering  gemaakte kosten in Fortaleza. Lage medische onkosten betaalt u zelf en u declareert de gemaakte kosten bij terugkomst in Nederland bij uw verzekeraar. Vraag bij de apotheek, arts of het ziekenhuis altijd om een rekening zodat u de gemaakte kosten bij terugkomst in Nederland kunt declareren. Bij ongevallen en ziekenhuis opnames met hoge medische kosten dient u via het alarmnummer van uw verzekeraar meteen contact op te nemen met uw verzekeraar. Neem voor meer informatie en alarmnummers vóór uw vakantie contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Ondanks het feit dat veel van de meest gerenommeerde artsen ter wereld uit Brazilië komen, laat de publieke gezondheidszorg veel te wensen over. Bij een ongeluk of medische noodsituatie in Fortaleza en omgeving, wordt u door de ambulance standaard naar het grote publieke ziekenhuis “IJF” (fonetisch uitgesproken “ie sjotta ef’’) gebracht. Alhoewel dit ziekenhuis een van de betere “intensive care” afdelingen heeft, wilt u dit ziekenhuis vermijden. Het beste ziekenhuis (particulier) in Fortaleza is Hospital Monte Klinikum. Het adres van dit ziekenhuis is;

República do Líbano, 747 - Fortaleza – CE

Telefoon 4012.0012 www.monteklinikum.com.brDokter en ziekenhuis

Fortaleza heeft diverse privé klinieken t.w.:
* Hospital Sio Matheus, Av. Santos Dumont 5633.
Tel.: 085-2341444 Fortaleza
* Hospital Monte Klinikum, Rua Republica do Libano 747.
Tel.: 085-2662800/085-2420967 Fortaleza
* Dokter Weiber spreekt vloeiend Engels en is werkzaam bij beide klinieken.
Tel.: 085 - 9171 7720


Tandarts

Mrs. Solange (Engelstalig).
Tel. praktijk: 085-2246037
en thuis (alleen voor noodgevallen) Tel.: 085-2422048.


Zonnig en onbewolkt

De gemiddelde temperatuur van Fortaleza en Ceará is langs de kust ± 30°C. Met meer dan 2800 zonne-uren per jaar is dit een van 's werelds zonnigste streken. De hooglanden van de provincie zijn heerlijk 'koel' met ± 25°C. Fortaleza kent geen specifiek regenseizoen. Wees voorzichtig met de zon, u bevindt zicht in de tropen, vlakbij (op nog geen 4° ten zuiden van) de evenaar! Het is vooral in het begin van uw verblijf onverstandig om lange tijd zonder bescherming te zonnebaden of te wandelen. Het is aan te raden om zonnebrandcreme met een goede (hoge) beschermingsfactor te gebruiken.