loading...
nl
br
en
es
it
Vervoer in Fortaleza
 
Het eenvoudigste vervoermiddel in Fortaleza is de taxi, die voor lage prijzen rondrijden. Voor ons appartementen complex is een taxistandplaats, u hoeft dus nooit lang te zoeken. In principe zijn alle officiële taxi's voorzien van een meter en de chauffeur is verplicht de meter aan te zetten. De hele week geldt tarief 1. Alleen vanaf 23 uur en op zon- en feestdagen geldt tarief 2. Veel hotels hebben de tarieven bij de receptie hangen of bij de standplaats. Vraag om misverstanden te voorkomen van tevoren de prijzen. Een goed en goedkoop alternatief om het land door te reizen is de interregionale bus. De bus is in Brazilië het nationals vervoermiddel. De stations van de grote steden doen ons nog het meest denken aan grote treinstations. Bussen naar alle delen van het land rijden af en aan. Busstation Fortaleza: Terminal Rodoviaria, Avendia Borges de Melo, aan de zuidkant van de stad, goede verbindingen met de grote plaatsen in het noordoosten (Recife, Salvador), noorden (Sao Luis, Belem), Rio en de kustplaatsen (Canoa Quebrada, Jericoacoara). Voordat u ergens aan gaat beginnen, bedenk dat Brazilië een enorm land is met ongekende afstanden. De totale oppervlakte is ongeveer 8,5 miljoen km, ofwel 240 keer groter dan Nederland. De langste afstand over de weg is die tussen Natal (noorden) en Rio Branco in het uiterste westen en is ± 5618 km. ofwel Amsterdam-Teheran! Fortaleza-Rio: 3038 km. Fortaleza-Salvador: 1389 km en Fortaleza-Recife ± 800 km. Bus 'Circular' en 'Meireles' gaan naar het strand van Fortaleza. Vanaf Avenida da Abolicão vertrekt de bus naar Praia Porta das Dunas bij het Beachpark. Praia do Futuro is bereikbaar via de speciale strandbus via de Av. Beira Mar en Av. da Aboliçao (de grote straat achter de zeeboulevard). De bussen in de stad kosten circa 0,9R$ (nog geen 45 cent). Fortaleza heeft zeer veel buslijnen. Wij raden het gebruik met het oog op comfort en veiligheid af. Vnaf de boulevard naar Praia do Futuro (met de grote strandtenten) rijden kleine “Top Bus”  met airco, welke veel veiliger zijn en u voor een klein bedrag vervoeren.

Natuurlijk kunt u lokaal ook een auto huren. Neem hiervoor een Credit Card mee en bij voorkeur een internationaal rijbewijs. Dit internationale rijbewijs is te koop bij de ANWB voor 15,95 zie hier voor alle informatie over dit rijbewijs: ANWB Internationaal Rijbewijs

Onze klanten kunnen wij doorverwijzen naar lokale verhuurbedrijven welke de auto zelfs afleveren en ophalen bij het appartement.

Tanken is in Brazilie ook een stuk goedkoper, de meeste auto's beschikken zelfs over een FLEX motor welke ook de mogelijkheid bied om naast gewone benzine de nog goedkopere Alcohol te tanken.

Houd u er rekening mee dat je in Fortaleza niets alcoholisch mag drinken en autorijden.

Al onze appartementen in Fortaleza beschikken over een eigen parkeerplaats in de bewaakte parkeergarage onder het appartementen complex.